21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи.  З метою належного вшанування громадського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які боронять незалежність нашої держави, Білозерська  міська публічна бібліотека підготувала для вихованців  Білозерського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  відео-перегляд «Вільні творити майбутнє». Під час заходу присутні повернулися у ті трагічні 2013-2014 рр. Дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності.  Бібліотекар познайомила дітей з літературою на книжковій виставці «Горять  і шини, і душі…» На ній представлені документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні.

                                    ... Читати далі »

Просмотров: 37 | Добавил: korineckayan | Дата: 23.11.2023 | Комментарии (0)

     Щороку 19 листопада відзначають Міжнародний день чоловіків.                            Вітаємо вас, наші дорогі чоловіки, колеги, соратники, наші годувальники і найдорожчі половинки! Ми цінуємо вашу внутрішню силу і ніжність, мужність і  вміння бути рішучими і турботливими. Тому бажаємо вам ніколи не втрачати себе і завжди залишатися такими, якими ви є - гідними, хорошими і добрими людьми. Бажаємо ніколи не сумувати, справедливо і правильно жити, а головне – пам'ятати, що чоловік – це той, хто завжди відповідає за свої вчинки і за тих, кого він любить.  Спасибі, дорогі чоловіки, що ви у нас є!

Просмотров: 37 | Добавил: korineckayan | Дата: 19.11.2023 | Комментарии (0)

    13 листопада - Всесвітній день доброти, 16 листопада - Всесвітній день толерантності.  Ці поняття мають схожі риси. Толерантність і доброта - два крила, на яких тримається людство.                                                                                        Науковці стверджують – доброти багато не буває. Вона корисна для імунної системи, для тиску, вона допомагає людям жити довше і краще. Запаси доброти невичерпні, і при цьому перенасититися нею неможливо. Вона безкоштовна і широко доступна.                                     Для української мови поняття «толерантність» відносно нове і однозначного тлумачення поки що немає. Для того, щоб краще зрозуміти походження цього слова,  пропонуємо  невеличкий лінгвістичний екскурс:

• Толерантність (ісп.) ... Читати далі »

Просмотров: 43 | Добавил: korineckayan | Дата: 16.11.2023 | Комментарии (0)

      29 жовтня, в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника. В цей день вітають не тільки тих, чиєю професією є кермувати різним видом транспорту, а й будь-кого, хто їздить за кермом. В  народі свято називається просто: День шофера.                   Де б ви не знаходилися, бажаємо рівних і чистих доріг, повних баків, ввічливих інспекторів, приємних пасажирів та легких рейсів. Нехай погода в душі буде завжди сонячною. Нехай вдома завжди чекають і зустрічають з любов'ю. Здоров'я, добробуту, уваги, Миру і простого людського щастя.                                                      З Днем автомобіліста!

Просмотров: 45 | Добавил: korineckayan | Дата: 29.10.2023 | Комментарии (0)

      Щороку 28 жовтня відзначається День звільнення України від нацистських окупантів. Вигнання нацистів з України тривало майже 700 днів – розпочалося наприкінці 1942 року, коли 18 грудня першим населеним пунктом, звільненим від окупантів, стало село Півнівка на Луганщині, а 28 жовтня 1944-го на Закарпатті почався бій за останнє окуповане місто, який зрештою закінчився перемогою та повним вигнанням нацистів з України.                                                                    79 років тому наші предки воювали за наше майбутнє. У 1944 році ми побороли велике зло, яке загрожувало світу. Сьогодні ж своє майбутнє відвойовує нове покоління українців.                                     Пам’ятаємо всіх, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни. Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні.

Просмотров: 53 | Добавил: korineckayan | Дата: 28.10.2023 | Комментарии (0)

    Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова. 27 жовтня в Україні відзначається День української писемності та мови. Наразі питання про збереження нашої мови, її культурної спадщини стоїть досить гостро, бо поки живе мова — житиме й народ. Поволі згадуються слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку XXI століття, і якщо ми не схаменомося, то матимемо дуже невтішну перспективу». Попри увесь не простий шлях, з кожним роком українська мова розквітає.   Мова є скарбницею народу, вона утворює невидимий зв’язок між поколіннями. Вона є, була і буде для українців символом свободи.  Із нагоди святкування Дня української писемності та мови Білозерська міська публічна бібліотека підготувала перегляд літератури «Є мова – є Україна».                                       Друзі, говоримо українською, зберігаймо наші традиції, щоб передати все це наступним поколінням.

Просмотров: 48 | Добавил: korineckayan | Дата: 27.10.2023 | Комментарии (0)

     Сьогодні чудове свято — Міжнародний день шкільних бібліотек. Бібліотека відкриває школяреві безмежний світ книги, дає можливість познайомитися з видатними творами художньої літератури, прищеплює любов до читання.                                  Шановні колеги!  Щиро  вітаємо Вас з професійним святом. Бажаємо щоб здоров'я було міцним, а настрій завжди позитивним. Успіхів та удачі у всіх починаннях, багато радості, сміху. Вдома нехай завжди буде мир, затишок, сімейне щастя і любов.

Просмотров: 54 | Добавил: korineckayan | Дата: 23.10.2023 | Комментарии (0)

    20 жовтня 2023р. виповнюється 100 років від дня  народження Отфріда Пройслера - німецького казкаря та прозаїка. Книгами Отфрида Пройслера зачитується не одне покоління дітей. Його дивовижні казки вже стали класикою дитячої літератури, вони видавалися на 55 мовах загальним тиражем понад 50 мільйонів примірників, були удостоєні безлічі нагород, а літературні герої, такі як Водяничок, мала Баба Яга, Привиденя, назавжди припали до серця дітям і стали в один ряд із Піноккіо і Карлсоном, Пеппі Довгоюпанчохою і Вінні Пухом.                                                                         І при цьому біографія Отфрида Пройслера цілком могла б стати сюжетом окремої казки, в якій нерідко зустрічаються і дуже страшні сцени. Він дуже захоплювався історією і фольклором свого краю, зібрав величезну бібліотеку. Але найбільший вплив на Отфрида зробила його бабуся Дора, яка знала безліч казок і старовинних легенд. Отфрид рано зустрів свою єдину любов Аннелиз Кінд і вже подумував про весілля, але раптово, як це нерідко буває в казках, почалася війна.  Воював на Східному фронті, У 1944 році, вже в чині лейтенанта, Отфрид ... Читати далі »

Просмотров: 48 | Добавил: korineckayan | Дата: 20.10.2023 | Комментарии (0)

    20 жовтня  - Міжнародний день кухаря і кулінара. Кухарська справа вважається однією з найдавніших професій. Адже люди почали готувати їжу в той самий період, коли навчилися добувати вогонь. Кухарів дуже цінували в середньовічній Європі. Наприклад, в Німеччині у XIII столітті кухар вважався другою після короля людиною при дворі, у  Франції кухарями вищих рангів ставали лише знатні люди. В Україні приготування їжі довгій час було справою суто сімейною. Відала їм, зазвичай, найстарша за віком жінка в княжій сім’ї. Професійні кухарі вперше з’явилися при дворах, а потім вже в монастирських трапезних.                                               У Міжнародний день кухаря і кулінара бажаємо, щоб ваші страви завжди були ідеально посолені і ніколи не пригорали. А ще це відмінний привід порадувати рідних чимось смачним і незвичайним власного приготування.

Просмотров: 46 | Добавил: korineckayan | Дата: 20.10.2023 | Комментарии (0)

  І знову свято! Та ще й яке! 18 жовтня найсолодший день в році – Всесвітній день цукерок! Сьогодні ми просто не уявляємо своє життя без цих ласощів – шоколадні, желейні, карамельки, грильяж, іриски… Список можна продовжувати до нескінченності. У кожного знайдеться свій улюблений сорт.        В  середині 19 століття шоколадні цукерки продавалися в аптеці! Не випадково слово «цукерки» перекладається з латинської мови як «приготоване зілля». Джон Нойхауз, аптекар з Брюсселя, пропонував «лікувати» солодкими «пігулками» нервові розлади і кашель. Чимало шанувальників цього аптекаря є і сьогодні, адже не дарма після смачних «ліків» поліпшується настрій і організм отримує порцію «гормонів щастя». Сьогоднішні ласощі з'явилися ще в Стародавньому Єгипті вже більше трьох тисяч років тому. І з'явилися вони на світ зовсім випадково, втім, як і будь-який кулінарний шедевр. Згідно з легендою, хтось ненароком перекинув судини з інжиром, медом і горіхами - і вийшли перші цукерки. На Сході для виготовлення цукерок використовували в основному фіги і мигдаль. Саме араби вперше стали виготовляти цукерки із застосуванням цукру. Слов'яни робили смачні льодяники з меду, кленового ... Читати далі »

Просмотров: 65 | Добавил: korineckayan | Дата: 18.10.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 68 69 »