Просмотров: 35 | Добавил: korineckayan | Дата: 31.12.2023 | Комментарии (0)

     З 4 до 10 грудня 2023 року  Український інститут книги проводить Всеукраїнську акцію «Національний тиждень читання». У фокусі Національного тижня читання постать письменника Миколи Хвильового, адже 13 грудня Україна відзначатиме 130 років від дня його народження.                                               Микола Хвильовий (справжнє ім'я Фітільов Микола Григорович; літературні псевдоніми Юлія Уманець, Стефан Кароль, Дядько Микола) — український прозаїк, поет, публіцист, політичний діяч, один з основоположників пореволюційної української прози. Один з найвідоміших представників розстріляного відродження.                                      До 130-річчя від дня народження Миколи Хвильового Білозерська міська публічна бібліотека підготувала книжкову виставку-портрет «Поет Розстріляного Відродження».  На виставці література  про  життя та творчість героїчної людини, яка усе своє життя присвятила Україні.

Просмотров: 47 | Добавил: korineckayan | Дата: 07.12.2023 | Комментарии (0)

 Анатолій Костецький – улюбленець дітвори. Він віддав дитячій літературі більше тридцяти років і за цей час встиг подарувати дітям понад п’ятдесят книг. Дотепні, веселі, ліричні, часом фантастичні вірші Анатолія Костецького не залишають байдужими  маленьких читачів. Про джмеля та ластівку, дощ та сонячного зайчика, про непосид та пустунів, школу та дружбу – все це є у віршах Анатолія Костецького. І усе, що написане цим письменником, неймовірно цікаве, вигадливе, веселе і дуже-дуже близьке кожному з дітей. Якщо ви ще й досі не познайомилися з творами відомого дитячого письменника Анатолія Костецького, то завітайте до Білозерської міської публічної бібліотеки.

Просмотров: 40 | Добавил: korineckayan | Дата: 07.12.2023 | Комментарии (0)

    #тижденьчитання2023  Література – невіддільна частина будь-якої повноцінної нації. Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу.  Вітчизняна література пронизує нас до глибини душі, адже ніхто так добре не зрозуміє українця, як інший українець. І  саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитися в очі дійсності і не приховувати правду. Сучасне українське літературне поле достатньо широке.  ... Читати далі »

Просмотров: 49 | Добавил: korineckayan | Дата: 07.12.2023 | Комментарии (0)

     Щороку 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. День хустки символізує об’єднання жіночих поколінь, передавання хустки від матері до доньки як цінності, плекання українських традицій та звичаїв. У давнину хустка символізувала оберіг та була обов’язковою для носіння заміжніми жінками.                                                Цікаві факти про українську хустку                        • Хустка завжди вважалась оберегом. Якщо хлопець збирався в далеку дорогу, дівчина давала йому свою хустку на знак того, що чекатиме його.                                                                                                        & ... Читати далі »

Просмотров: 39 | Добавил: korineckayan | Дата: 07.12.2023 | Комментарии (0)

    Сьогодні в Україні видається величезна кількість прекрасних дитячих книжок. Старі добрі казки, нові історії про улюблених героїв, яскраві перевидання дитячої класики з сучасними ілюстраціями - безліч українських дитячих книг тільки й чекає свого часу, щоб порадувати свого юного читача. Як вибрати цікаве чтиво для дитини українською мовою? На яких сучасних дитячих українських письменників варто звернути свою увагу?                                                                    Білозерська міська публічна бібліотека підготувала книжкову виставку   «Книжкові перлини – дітям України» - добірку чудових дитячих  книг сучасних українських авторів, які  заволодіють увагою як дитини, так і дорослого. Тож, будьте у тренді, читайте українське!              

Просмотров: 49 | Добавил: korineckayan | Дата: 06.12.2023 | Комментарии (0)

    6 грудня українці відзначають державне свято — День Збройних Сил України — свято справжньої мужності, героїзму і відваги.   Із нагоди свята  Білозерська міська публічна бібліотека підготувала перегляд літератури «Героям Слава!» Матеріали, представлені на виставці, розповідають про створення Збройних Сил України,  про подвиги сучасних українських захисників, які відстоюють та захищають долю і майбутнє нашої держави.

Величезна пошана кожному воїну за оборону нашої держави та нашого життя. Низький уклін і світла пам'ять тим, хто віддав своє життя за нашу незалежність, нашу свободу.

                      Бажаємо всім нам миру і перемоги!

Просмотров: 37 | Добавил: korineckayan | Дата: 06.12.2023 | Комментарии (0)

    Незважаючи на те, що на дворі XXI століття, жорстоке поводження з жінками залишається найпоширенішим порушенням прав людини в сучасному світі. Воно забирає більше життів і набагато частіше перетворює жінок у інвалідів, ніж онкологія, малярія, дорожньо-транспортні пригоди та військові дії разом узяті. Щоб насильство щодо жінок припинилося, потрібно, щоб суспільство проявило нульову толерантність – абсолютну нетерпимість до цього явища. В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  Білозерська міська публічна бібліотека підготувала книжкову виставку «Жінки, мир, безпека».                              Жінки! Все в наших руках! Не чекайте визнання своїх прав, боріться за них! Зрозумійте, поняття «сильна/слабка стать» не робить чоловіків сильними, а жінок слабкими. Більш того, що стосується боротьби з чимось чи проти чогось, саме чоловік ослабне швидше  під натиском невдач і перешкод. А жінку невдачі й перешкоди не зламають, а навпаки - зроблять ще сильнішою.

Просмотров: 41 | Добавил: admin | Дата: 05.12.2023 | Комментарии (0)

                             Шановні друзі!                               Білозерська міська публічна бібліотека та шкільні бібліотеки Білозерської ТГ запрошують Вас долучитися до Національного тижня читання-2023, організованого Українським інститутом книги. Цьогоріч акція триватиме з 4 до 10 грудня. Мета цієї акції —  об’єднати українське суспільство навколо читання та розвивати культуру читання серед українців. Гасло Національного тижня читання-2023 – «Бути своїми»–означає зв'язок між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями. Також з 4 до 10 грудня можна долучитися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом з використанням хештегів: #тижденьчитання2023   та   #бутисвоїми.         Запрошуємо Вас долучитися до реалізації Акції. Нехай читання нас усіх об'єднує!Чи ... Читати далі »

Просмотров: 43 | Добавил: korineckayan | Дата: 04.12.2023 | Комментарии (0)

     4 грудня - Міжнародний день обіймів. Свято з'явилося у 70-х роках ХХ сторіччя, а започаткували його західноєвропейські студенти. Згідно з традицією свята, укласти в дружні обійми можна навіть незнайомих людей. Адже обіймаючи чи то близького родича, чи то незнайомця на вулиці, духовні та фізичні переваги для здоров'я залишаються однаковими. Вчені зазначають, що обійми підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також гормону окситоцину, що «програмує» доброзичливе ставлення до інших людей. Обійми – це найкращий антистрес, жест підтримки та любові.   Обійми  супроводжують нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб виразити свою радість і вдячність. Подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої щирі теплі почуття. Побажайте один одному любові і добра, отримайте усмішку в нагороду.

Просмотров: 40 | Добавил: korineckayan | Дата: 04.12.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 »