30 липня в усьому світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.   Багато людей знають про проблему торгівлі людьми - з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, біл-бордів... Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.   Білозерська міська публічна бібліотека підготувала плакат «Міфи про торгівлю людьми.»

                                                  

Просмотров: 120 | Добавил: admin | Дата: 30.07.2022 | Комментарии (0)

     28 липня Україна вперше відзначає  День Української Державності.   З нагоди свята Білозерська  міська публічна бібліотека підготувала віртуальну літературно-музичну композицію «Моя Батьківщино, країно моя! В любові до тебе признаюся я.»,  за  творами  місцевих  поетів.

                                        https://www.youtube.com/watch?v=VKVX-Wq-zqk

Просмотров: 108 | Добавил: admin | Дата: 28.07.2022 | Комментарии (0)

     28 липня — у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, ми вперше відзначимо День Української Державності – день, який підтвердить тисячолітню історію нашої культури, нашої самобутності, традицій та звичаїв.

                               Історичний екскурс  «А що ти знаєш про державність?»

                                            https://www.youtube.com/watch?v=vtNR6U4BtZg

Просмотров: 122 | Добавил: admin | Дата: 27.07.2022 | Комментарии (0)

        Є одне слово, у яке ми вкладаємо багато сенсів. Когось воно зігріває та наповнює серце любов'ю, когось «жалить» безліччю болючих питань та спогадів.    Родина. Родина – це те, що утримує нас на цій землі, дає опору та силу, зміцнює нашу віру в добро та передає столітню мудрість.                            8 липня  в Україні відзначають День родини. До свята Білозерська міська публічна бібліотека підготувала віртуальний  огляд художньої літератури «Все починається  з родини».

                                          https://www.youtube.com/watch?v=VqqOUPuawqE

Просмотров: 125 | Добавил: admin | Дата: 08.07.2022 | Комментарии (1)

              З нагоди святкування 26-ї річниці від дня прийняття основного закону – Конституції України, Білозерська міська публічна бібліотека підготувала  віртуальну тематичну  полицю «Конституція – оберіг нашої держави». На якій представлені  видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

Просмотров: 342 | Добавил: admin | Дата: 28.06.2022 | Комментарии (0)

     «Сіроманець» – повість українського письменника Миколи Вінграновського, написана у 1977 році. Ідея: уславлення дружби, співчуття, беззастережної хоробрості та самовіддачі у взаємодії людини з твариною; засудження жорстокого поводження з тваринами та людського злопам’ятства.                                                Центральними    персонажами   повісті - є вовк Сіроманець та хлопчик Сашко.  Микола Вінграновський вибрав ім’я для головного героя своєї повісті – вовка Сіроманця, не випадково. Воно «прийшло» письменнику з українських народних казок. Вовцюга, вовчик-братик, сіроманець – яких тільки епітетів не заслужив вовк в українському фольклорі! У символічному значенні ця тварина – один із найсильніших звірів, стрункий, могутній, спритний, розумний, сміливий, відданий. Сашко, незважаючи на свій юний вік, стає для вовка не лише другом, але й рятівником. Він зовсім не боїться Сіроманця, а навіть навпаки — захищає його перед дорослими, допомагає звільнитись з полону, та коли розуміє, що тварина майже втратила зір,— не роздумуючи втікає з дому та прямує з вовком у далеке місто, щоб показати його відомим лікарям.

... Читати далі »

Просмотров: 175 | Добавил: admin | Дата: 13.06.2022 | Комментарии (0)

          «Енеїда» - перша друкована українська книга, написана живою народною мовою. Головна ідея: утвердження безсмертності українського народу, його ментальності, культури, мови, волелюбного духу.                                             

                                                 Цікаві  факти про «Енеїду»  Івана Котляревського:             

 1. Над «Енеїдою» І. Котляревський працював близько 30 років (з перервами).

... Читати далі »

Просмотров: 181 | Добавил: admin | Дата: 08.06.2022 | Комментарии (0)

    «Неймовірні пригоди Івана Сили» — пригодницька повість.  Сюжет: головний герой книги – силач Іван Фірцак, який жив у ХХ столітті і зажив великої слави. Іван народився на Закарпатті у маленькому селі, і його історія починається з того, як він молодим хлопцем приїхав на заробітки до великого міста. Обставини складаються так, що вантажник починає працювати у цирку і стає справжнім відкриттям свого часу. Він стає чемпіоном Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту, мандрує світом, виступає навіть перед королевою Великої Британії, а згодом завойовує звання найсильнішої людини планети. Іван – добряк, досить простий і неймовірно щирий. Він дуже сильний, але не користується своєю силою заради лихих справ, йому щиро шкода тих, кого він перемагає, силач не замиловується собою і прагне віднайти особисте щастя. На верхівці своєї кар’єри Іван Сила полишає цирк, одружується і повертається у рідні гори.

Уперше повість побачила світ у «Видавництві Старого Лева» у 2007 році.

У 2013 році за мотивами книги режисером Віктором Андрієнком знято художній фільм «Іван Сила», який здобув державну премію імені Лесі Українки в номінації «Найкращий фільм для дітей та юнацтва». ... Читати далі »

Просмотров: 344 | Добавил: admin | Дата: 03.06.2022 | Комментарии (0)

      Щороку  першого літнього дня   відзначається прекрасне свято  радості та надії     – Міжнародний день захисту дітей.    Захист дитинства у цілому світі – це місія добра, любові і честі. Заради майбутнього ми живемо і прагнемо, щоб наші діти росли здоровими та щасливими.                                     Хочеться побажати, щоб кожна дитина була оточена турботою батьків. Нехай небо над їх головами буде мирним, де б вони не знаходилися, нехай кожен новий день приносить їм тільки добро і нові, приємні відкриття.                                                    З Днем захисту дітей!

                  ... Читати далі »

Просмотров: 198 | Добавил: admin | Дата: 01.06.2022 | Комментарии (0)

          Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну.    Хоча шкідливість куріння була відома дуже давно, проте й до цього часу тютюн широко вживається населенням усієї земної кулі. Ця звичка побутує фактично на всіх континентах, кількість курців не зменшується, а навіть зростає. За даними ВООЗ щорічно від «тютюнової епідемії» в світі помирає близько 6 мільйонів чоловік (з них понад 600 тисяч, які не є курцями, вмирають через вплив вторинного тютюнового диму).                                  Пам’ятайте, куріння тютюну викликає психологічну і фізичну залежність і призводить до непоправних негативних наслідків для організму. Ніколи не пізно позбутися від цієї шкідливої ​​звички – зберегти своє здоров’я, здоров’я своїх дітей і оточуючих!

Просмотров: 124 | Добавил: admin | Дата: 31.05.2022 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 68 69 »