На жаль не всі річниці в наших календарях відмічені червоним святковим кольором. А річниця, про яку йшлася мова 23 квітня на інформаційно-виховній годині "Чрнобиль не має минулого часу", взагалі не позначена в жодному календарі. Але лише тому, що відкарбована скорботою і болем у серцях декількох народів світу. 

Захід пройшов в бібліотеці для її молодших користувачів та для вихованців Білозерського ОКЦ. В ході зустрічі ведучі розповіли дітям про трагічні події того дня та слідуючих 30 років. Закріпили почуте відеороликами, які наглядно показали життя зруйнованих міст до трагедії, евакуацію місцевих жителів, кадри ліквідації та страшні наслідки для природи, людей та суспільства. Також присутні дорослі поділились своїми спогадами та враженнями про ті події, про те, як вони допомагали евакуйованим людям, як переживали те  лихо з усією країною. 

                                            ... Читати далі »

Просмотров: 614 | Добавил: admin | Дата: 23.04.2016 | Комментарии (0)

Мабуть, не випадково, квітень – вершина пробудження  природи. Життя буяє в лісах, полях, в наших душах і серцях. Адже  ми всі є частиною цієї природи. Дуже гостро в наш час  постають питання екології та захисту  Землі.

Саме  у  переддень Всесвітнього дня Землі 21 квітня в приміщенні бібліотеки на базі Білозерського ОКЦ відбулася  інтелектуальна гра «Інтелектмозаїка» "Здорова планета - здоровий ти!" присвячена екології. Учні 5-7-х класів шкіл Білозерського освітнього округу  продемонстрували свої  інтелектуальні здібності в різноманітних конкурсах, які були цікавими та змістовними. Учасники команд мали змогу показати свої особисті знання та вміння працювати в команді. Нам, тренерам, було дуже цікаво спостерігати за тим, як народжується вірна відповідь. Протягом гри демонструвалися відеофільми, присвячені екологічній темі.

Це була остання в цьому навчальному році гра. Незважаючи на те, що в кожній грі є переможці  та ті, хто трошечки відстав,всі учасники збагатили свій інтелектуальний запас. Отже – ніхто не програв.

Велика подяка організаторам та ведучим інтелектуальної гри: Демчук Л.М.,

... Читати далі »

Просмотров: 446 | Добавил: admin | Дата: 23.04.2016 | Комментарии (0)

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Молоде покоління не має права забути цю страшну трагедію. Саме тому бібліотекарями бібліотеки-філії №2, 20 квітня був проведений відеолекторій "Біль України - Чорнобиль"  з учнями ВЗОШ №2 Добропільської міської ради (вечірня школа).

Присутні дізнались невідомі для них факти про події 30-річної давнини, поглянули на це з іншого боку, з точки зору вже дорослих людей. Переглянули відеоматеріали про страшну трагедію на ЧАЕС, зробили свої висновки та висловили власне враження. 

... Читати далі »

Просмотров: 465 | Добавил: admin | Дата: 23.04.2016 | Комментарии (0)