20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара. Кухарська справа вважається однією з найдавніших професій. Адже люди почали готувати їжу в той самий період, коли навчилися добувати вогонь. Кухарів дуже цінували в середньовічній Європі. Наприклад, в Німеччині у XIII столітті кухар вважався другою після короля людиною при дворі, у Франції кухарями вищих рангів ставали лише знатні люди. В Україні приготування їжі довгій час було справою суто сімейною. Відала їм, зазвичай, найстарша за віком жінка в княжій сім’ї. Професійні кухарі вперше з’явилися при дворах, а потім вже в монастирських трапезних. У Міжнародний день кухаря і кулінара бажаємо, щоб ваші страви завжди були ідеально посолені і ніколи не пригорали. А ще це відмінний привід порадувати рідних чимось смачним і незвичайним власного приготування. |