30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і у XXI столітті для жодної країни світу. Якщо раніше поняття «торгівля людьми» охоплювало здебільшого сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу, рівня освіти тощо.  Існує безліч історій втягнення в злочинну діяльність - торгівлю людьми. Кожен раз, коли чуєш про оманливі легкі гроші чи роботу, важливо усвідомлювати, що це може бути пасткою, за якою стоять безжальні злочинці, що використовують обіцянки кращого майбутнього чи легких заробітків (і не тільки), щоб втягнути в протиправні дії потенційних жертв. 

Пам'ятайте, що жодна законна робота не може вимагати позбавлення вас документів, обмеження вашої свободи або жорстокого поводження. І якщо вам здається, що ви або ваші рідні постраждали від торгівлі людьми, негайно потрібно звертатись за допомогою та підтримкою.

... Читати далі »

Просмотров: 16 | Добавил: admin | Дата: 30.07.2024 | Комментарии (0)

    Сьогодні, 30 липня, у всьому світі відзначають День дружби. Ідея святкування виникла ще у 1958 році американцем Артеміо Брачіо під час вечері з друзями. Кожен з нас має друзів, найближчу подругу чи друга. Дружба робить нас щирими, завдяки їй ми можемо досягнути висот та зробити світ кращим.                                                         Вітаємо  з Міжнародним днем дружби. Бажаємо дружити з добрими людьми, які завжди вас  підтримають і зрозуміють. Бажаємо, щоб ця дружба була міцною і сильною, щоб ні кілометри, ні вітри долі, ні життєві позиції один одного не загрожували тріщиною в теплих і щирих дружніх стосунках.

Просмотров: 28 | Добавил: admin | Дата: 30.07.2024 | Комментарии (0)

  Щороку 30 липня відзначається нетипове та маловідоме свято – День книги у м’якій обкладинці. Книга у м’якій обкладинці з’явилася завдяки… залізниці. У першій половині ХХ ст. залізниця була основним способом мандрівок на великі відстані. А що ще робити в потягу, окрім пиття чаю і спостереження за пейзажами, що пропливають за вікном? Правильно – читати. Хоча книги і вважалися гарним варіантом провести час, але були доволі дорогими, досить великими і важкими, що робило їх не дуже зручними для перевезення й читання в обмеженому просторі. Ось так і сталося, що перші книжки у м’якій обкладинці були розраховані на пасажирів залізниць.                     День книг у м’якій обкладинці почали відзначати в Англії ще у 1935 році. Ідея випуску таких книжок кишенькового формату народилася у Аллена Лейна і зробила революцію у видавничій справі, забезпечивши масові тиражі як популярних, так і класичних творів.

Сьогодні майже всі бестселери випускаються в меншому форматі і в м’якій обкладинці. Те ж саме за менші гроші. А в бібліотеці ви можете прочитати книги в м’якій обкладинці безкоштовно. У нашій бібліотеці є багато цікавих книжок із різн ... Читати далі »

Просмотров: 21 | Добавил: admin | Дата: 30.07.2024 | Комментарии (0)