14:27
Шевченко і музика

Тарас Шевченко - постать велетенська й унікальна.

Серед блискучого сузір'я світових геніїв важко назвати ім'я поета, вірші якого перелились би таким широким потоком у музичні твори.

                   Починаючи з ХІХ ст. жоден композитор не міг пройти повз полум'яну творчість Тараса Шевченка. Більше 2000 творів написано на слова Шевченка.

        Сьогодні поезія Шевченка охоплена майже всіма музичними жанрами: це пісні й романси, симфонічні поеми, опери, балети.

           16 березня до уваги вихованців вокального гуртка "Мрія", Білозерського ОКЦ, бібліотекарями було запропоновано ознайомитись з унікальною акцією. Близько 300 виконавців з 11 країн світу, створивши в Інтернет-просторі віртуальну Всесвітню капелу бандуристів, що виконали пісню на слова Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої".

              Бібліотекарі також познайомили дітей з іншими творами на слова Шевченка, показали кліпи, зняті за цими піснями. Розповіли про конкурси Шевченківської пісні, тобто розкрили для гостей Шевченка з іншої сторони, музичної.

                По закінченні зустрічі вихованці гуртка переглянули відео-попурі пісень на слова Т.Г.Шевченка у виконанні сучасних майстрів музичної справи. Після усього заходу зрозуміли, що Шевченко досі живе і розвиває свою творчість, але вже за допомогою наших сучасників.             

     

Переглядів: 565 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Olalya  
Все отлично, только реклама на сайте все портит( Будем с ней бороться)

2 admin  
0
Надеемся в скором времени она пропадет

Ім`я *:
Email *:
Код *: