Українська  культура насичена яскравими літературними творами, які залишають незабутні враженя. І коли такі твори переносять на екран, виходить неймовірне поєднання слова та образу. Саме такі фільми створюють атмосферу, яку неможливо передати в книгах. Білозерська міська публічна бібліотека підготувала добірку художніх фільмів  про козацьку добу за мотивами книг, які здатні занурити вас у світ незабутніх емоцій і вражень. 

                                           https://youtu.be/_0UWEmXzwME

Просмотров: 44 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023 | Комментарии (0)

    1 жовтня – Міжнародний день музики. Музика – це чудовий дар, даний людству,  це міжнародна мова, що зрозуміла всім. Вона може підбадьорити, підняти настрій, налаштувати на робочий лад, допомогти розслабитися, подумати, вона може все… А люди, які з набору нот створюють справжні музичні шедеври, – і зовсім всемогутні. Складно уявити, як з окремих звуків з’являються мелодії, здатні зворушити навіть найчерствішу душу.     Для тих, хто хоче більше знати про музику, музичне мистецтво, його історію Білозерська міська публічна бібліотека підготувала тематичну полицю «Музика – це мова почуттів».

Просмотров: 49 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023 | Комментарии (0)

    1 жовтня – День захисників і захисниць України.  Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу захисників і захисниць України. Саме цим людям ми вдячні за те, що маємо можливість жити, любити та вірити у перемогу нашої країни. Глибока вдячність за мужність, звитягу та героїзм в ім’я миру і майбутнього наступних поколінь.      Матеріали книжкової виставки «Сміливі. Відважні. Нескорені.»  познайомлять з долями свідомих людей, які вболівали і вболівають за рідну країну, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист.  На виставці представлено документи з фонду  бібліотеки. Охочих ознайомитися з літературою запрошуємо до Білозерської міської публічної  бібліотеки.

Просмотров: 60 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023 | Комментарии (0)

      1 жовтня відзначають Міжнародний день кави. Уперше його відзначили у 2015 році за ініціативи Міжнародної кавової асоціації.                       Цікаві  факти про найпопулярніший напій у світі:    - Історія напою бере початок з 850 року. Тоді в одній ефіопській місцині, де росла кава, кози стали об’їдати кавові плоди з дерев. Пастух на ім’я Калдим зауважив, що тварини помітно збадьорюються, весело стрибають. Спробувавши плоди, і сам відчув приплив енергії.     -До Х ст. каву їли, а не пили. Ефіопи робили кульки з перетертих кавових зерен та тваринного жиру і брали їх у подорожі, щоб додати собі в дорозі сил і енергії. Коли ж каву почали вживати як напій, то спочатку заварювали оболонки кавових зерен. Згодом їх почали підсушувати, а потім – смажити та молоти зерна.    -У 1555 році відкрили першу кав’ярню у Константинополі. При султанському дворі з’явилася посада — кавовар. Перші константинопольські кав’ярні називалися qahveh khaneh (школа мудрості), адже ... Читати далі »

Просмотров: 42 | Добавил: admin | Дата: 01.10.2023 | Комментарии (0)