Недільний ранок 22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу.  Вже вісімдесят років відділяє нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни – Другої світової. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

      Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. Частина з таких художніх та документальних творів і представлена на  тематичній полиці «Горить свіча, як пам’ять, як сльоза»  в Білозерській  міській публічній  бібліотеці.

            Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, х ... Читати далі »

Просмотров: 168 | Добавил: admin | Дата: 18.06.2021 | Комментарии (0)

 

       20 червня - – одне з головних церковних свят: День Святої Трійці.

У народі свято Трійці називають «зеленим» літнім святом. В цей день прийнято прикрашати храми і будинки гілками з дерев, луговими травами, квітами, це прийшло ще з дохристиянських часів. За народними традиціями на Трійцю проводилися гуляння, ворожіння, дівчата пускали по воді вінки.

Для нагадування читачам про свято, його історію і традиції в  Білозерській  міській публічній бібліотеці   оформлено книжкову  виставку  «Трійця: обряди і традиції». На виставці  представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкувань Трійці: витоки, звичаї та обряди святкування у різних регіонах, символіка, повір'я, атрибутика.

... Читати далі »

Просмотров: 183 | Добавил: admin | Дата: 18.06.2021 | Комментарии (0)

        День батька — щорічне свято на честь татусів, що відзначається в багатьох країнах світу. В Україні День батька відзначається в третю неділю червня, в 2021 року ця дата випадає на 20 червня. В Україні День батька – молоде свято, відзначати його почали  з 2019 року.      

Білозерська  міська  публічна бібліотека підготувала тематичну полицю «Все на світі вміє тато». Кожна з запропонованих книг знайде свого читача. Читаючи книги про татусів, розумієш, що один з важливих обов’язків будь-якого батька – це знати відповіді на будь які питання. А ще тато – це людина, поруч з якою не буває страшно, вона любить тебе, не дивлячись ні на що.

... Читати далі »

Просмотров: 183 | Добавил: admin | Дата: 18.06.2021 | Комментарии (0)