«Зима іде, свята веде», - так кажуть у народі. І дійсно, ця пора року багата на веселі та яскраві свята. Майже цілий рік усі ми – і дорослі, і малята з нетерпінням очікуємо зимові свята. День Святого Миколая, Новий рік, Різдво та інші урочисті дні несуть із собою веселощі та розваги, ігри на свіжому повітрі, співи та танці.

   4 січня, у затишних, казково-новорічних стінах бібліотеки-філії№2, для вихованців гуртка сценічної майстерності «Витівники» Білозерського ОКЦ, проведена народознавча година «Зимонько завзята, принеси нам свято!».  Діти поринули в цікавий світ традиційних зимових свят: відгадували загадки, переглянули цікаві відео про традиції святкування народних свят зимового календаря, продемонстрували знання приказок та прислів’їв.           ... Читати далі »

Просмотров: 505 | Добавил: admin | Дата: 04.01.2020 | Комментарии (0)

               У різних народів своя спадщина та звичаї. Звичаї — це обличчя народу, неписані правила, яких люди дотримуються та шанують у своїх повсякденних домашніх турботах і громадській діяльності.                                                                                                                     Україна багата традиціями. Її обряди й звичаї ввібрали в себе традиції та вірування християнства та язичництва, культуру різних народів і племен, що населяли територію України в різні часи.                         Кожен звичай — це певний ритуал. Звичаї охоплюють все життя людини, всі сфери трудової та сільськогосподарської діяльності: проводи зими, заклик весни, обжинки та інші.                                      Звичаї — скарб українського народу та культури. Це наша генетична пам’ять, яку ми мусимо зберегти та передати своїм нащадкам, щоб не перервався зв’язок ... Читати далі »

Просмотров: 437 | Добавил: admin | Дата: 04.01.2020 | Комментарии (1)