Навесні, коли все оживає, приходять до нас Великодні свята. Ми христосуємося, зичимо один одному щастя, здоров’я і обмінюємося великодніми яйцями. Із давніх-давен яйце вважалося символом весняного пробудження природи, продовженням роду, символом родючості, нового життя та воскресіння Бога. Писанки, подаровані на Великдень, оберігали перед силами зла та  приносили  щастя. А якщо освячені продукти з Великоднього кошика будуть на святковому столі, то протягом року в оселі пануватимуть достаток і радість.

     Про ці давні та священні для кожного українця звичаї та традиції святкування Світлого Христового Воскресіння можна дізнатися з виставки-інсталяції "Великий  День - Великдень".

 

Просмотров: 394 | Добавил: admin | Дата: 08.04.2017 | Комментарии (0)

        В сучасних умовах, коли країна живе і розвивається, проводяться реформи в усіх напрямках суспільного життя, важливим є піднесення на належний рівень правосвідомості і правової культури населення. Адже  дуже часто життя показує, що   громада добре знає свої обов'язки, але погано  орієнтується в своїх правах. Тому часто люди потрапляють у непередбачені ситуації.  І мета бібліотеки: ознайомити, навчити громадян орієнтуватися в безлічі  законів та правовому середовищі нашої країни.

        З метою поширення знань про права і свободи людини і громадянини працівники бібліотеки оформили Нормативно-правовий  куточок. До послуг користувачів - офіційні, наукові, довідкові, науково-популярні видання.

 

 

Просмотров: 454 | Добавил: admin | Дата: 08.04.2017 | Комментарии (0)