11 липня ми святкуємо дуже солодку і незвичайну дату – Всесвітній день шоколаду. Хто не любить такі ласощі? Напевно, важко знайти людину, кому не припадуть до душі шоколадні десерти і напої. Ідея цього дня виникла у Франції 1995 року. Історія походження шоколаду цікава та багатогранна. Вже 600 року до нашої ери ацтеки та мая готували шоколадний напій “чоколатль” з какао-бобів. Слово “шоколад” походить від слова “xocolātl” та означає “гірка вода”. Цей “напій богів” готували з какао, меду й перцю чилі. Поступово шоколад став елітним продуктом, а після підкорення Мексики іспанцями втратив свій статус і набув поширення в Європі. Вітаємо вас із цим чудовим днем – Днем шоколаду. Бажаємо, щоб ваше життя було таким же солодким як справжній шоколад, хай у ньому відбуваються тільки добрі події і хай воно буде переповнене гармонією, щастям, гарним настроєм, і щоб у вас все було в шоколаді. Відзначити це свято можна відповідно до його назви – порадуйте себе плиткою улюблених солодощів. Шоколад безумовно має корисні властивості. Темний шоколад стимулює викид гормонів щастя – ендорфінів, які покращують настрій. Вчені вважають, що темний шоколад покращує зір і знижує кров’яний тиск. Дієтологи стверджують, що норма темного шоколаду на день складає 30-50 грам. Білий і молочний шоколад без шкоди для здоров’я можна їсти в кількості не більше 20 грамів на день. Цей смаколик не варто запивати кавою, адже шоколад сам по собі містить велику кількість кофеїну. Таке поєднання може навантажити серце. Обережно слід вживати шоколад з морозивом або фруктами, особливо бананами. Таке поєднання дуже смачне, але висококалорійне. Дієтологи не рекомендують часто вживати білий шоколад. Через відсутність тертого какао він практично не приносить користі організму. |