08:24
Зі святом!

         1 жовтня у світі відзначають  Міжнародний день музики. Музика є невід’ємною частиною нашого життя. З музикою нам легше переносити важкі хвилини життя, музика допомагає жити людині, вона володіє магічною силою, зачіпає найтонші струни людської душі.                                               У   Міжнародний день музики вітаємо  всіх, хто любить слухати яскраві і красиві мелодії  та  всіх, хто дарує нам незабутні хвилини спілкування з цим прекрасним, вічним, неповторним мистецтвом.

Цікаві факти про музику та музикантів:

– вчені вважають, що після виникнення в Африці музика існує, принаймні, 50 тисяч років. Цей вид мистецтва мав важливу роль в житті давніх єгиптян, греків, китайців. Збереглися настінні рельєфи давніх єгипетських храмів і гробниць, давньогрецькі вази із зображенням музикантів та музичних інструментів.

– найстарішим музичним інструментом, можливо, є флейта. Цей інструмент був виявлений поряд зі скульптурами, які знайшли 35-40 тисяч років до н. е.

–  назву нот винайшов італієць Гвідо Д’ареццо. Виявляється, вони не тільки чудово звучать, але і позначають прекрасні слова, які в перекладі означають:

Do – Dominus — Господь

Re –rerum — матерія

Mi – miraculum — диво

Fa – familias planetarium – сім планет сонячної системи

Sol – Solis — Сонце

La – via Lactea – Чумацький шлях

Si – Siderae – Небеса.

Зигмунд Фрейд ненавидів музику. Він не відвідував ресторани, в яких грав оркестр, і навіть викинув з дому фортепіано своєї сестри.

– у німецького композитора і піаніста Людвіга Ван Бетховена була  дивна звичка. Перед тим, як сісти за стіл і складати музику він опускав голову в миску з крижаною водою.

– вчені провели різні дослідження і довели, що почуття ритму мають не тільки люди, але і деякі тварини. Наприклад, папуги какаду дуже люблять танцювати і добре вловлюють музичний ритм. Музична пам’ять і слух також є у слонів. Встановлено, що ці тварини люблять скрипку і басові звуки низьких мідних інструментів.

– музика століттями використовувалася як відновлювальний і зцілювальний засіб. Вона сприятливо впливає на серце, систему кровообігу, психоемоційний стан. Під час спортивних тренувань прослуховування музики може підвищити витривалість на 20%. Крім того, чим більше людина слухає музику, тим краще стають її розумові здібності та пам’ять.

– на сьогодні у Європі та Америці стають популярними безшумні дискотеки. Людям роздають бездротові навушники, через які вони можуть самостійно регулювати рівень гучності та вибирати канал з музикою, яка найбільше подобається.

 

 

 

Переглядів: 117 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: