08:54
Всесвітній день усмішки

    Кожного року в першу п'ятницю жовтня святкується Всесвітній день усмішки (World Smile Day). У 2022 році свято припадає  на 7 жовтня. Одне  з найприємніших, найдобріших та найпозитивніших свят року виникло завдяки американському художнику Харві Боллу, який у 1963 році створив легендарний символ щастя — Смайлик.   Девізом  Дня є слова:  «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині усміхнутися».                                                       Загальновідомими є факти, що добра та щира усмішка здатна не лише покращувати настрій людини, позитивно впливаючи на її самопочуття, але і робити її більш привабливою та успішною.

Усміхаючись, наш організм почитає виробляти ендорфін — гормон щастя та задоволення. За достатньої кількості ендорфіну в нашому організмі зменшується рівень стресу, тривожності та втоми, а також прискорюються процеси розумової діяльності.

Крім того, щира усмішка викликає більшу довіру до співрозмовника, зменшує напруження у складних ситуаціях, надаючи нашому обличчю більш привітного та дружнього вигляду.

На думку вчених, знайомлячись із людиною, ми у першу чергу звертаємо увагу на її очі та усмішку. Щира усмішка сприяє у встановленні довірливого контакту між людьми, а людина, чия усмішка є нещирою, різкою або не гарною для оточуючих людей, навряд чи буде викликати у своїх співрозмовників приємні почуття…

Цікавим є і той факт, що здатність до усмішки у людини з’являється ще до моменту народження, а маленькі діти усміхаються лише тоді, коли люди їм можуть усміхнутися у відповідь.

Усмішка — це унікальний вираз обличчя, який не лише може передаватися оточуючим, але і бути помітним у натовпі більше, ніж за 100 метрів.

У момент усмішки, на обличчі задіюється понад 50 м’язів, це у два рази менше, ніж при переживанні негативних емоцій. Тому, не даремно кажуть, щоб було менше зморшок на обличчі, то треба частіше усміхатися.

Усмішка та гарний сон — є запорукою міцного здоров’я та довголіття.

Тому, давайте частіше дарувати один одному гарний настрій та усмішки!

 

 

 

 

Переглядів: 96 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: