10:39
Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй

        24 жовтня світове співтовариство відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту прийняття Статуту ООН — документу, який описує всі цілі та напрями у роботі Організації Об’єднаних Націй.  ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних безпеки і миру; вона організовує співпрацю і підтримує розвиток приязних відносин між державами. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН. Серед 51 держави-засновниці ООН була й Україна.

Серед найбільш важливих досягнень ООН, про які згадують в цей день, можна назвати підписання декларації прав людини, яка з’явилася в грудні 1948 року.

          Статут Організації Об’єднаних Націй починається з легендарної фрази: «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…».

Переглядів: 96 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: