17:27
Ювіляри року

                    Богдан Ступка.    Достатньо назвати його ім'я – й усі, навіть люди, далекі від мистецтва, знають про кого йдеться. Так було й за життя Майстра. Богдан Сильвестрович був людиною щасливою не від загальної популярності, а від того, що все життя займався улюбленою справою й отримав за це визнання і славу. В Україні та за її межами Богдан Ступка відомий за своїми ролями в кіно та театрі. За своє творче життя він зіграв у понад 100 фільмах та серіалах.        Богдан Ступка отримав два ордена «За заслуги» І і ІІ ступенів, два ордена Ярослава Мудрого IV і V ступенів, почесну відзнаку президента України, вручену йому Кучмою. В 2011-му, Богдана Ступку удостоїли звання Героя України, а лауреатом державної премії Довженка видатний актор став уже посмертно.         Він був справжнім патріотом своєї країни. Отримуючи міжнародні нагороди, Ступка наголошував, що радий сприяти тому, щоб прославляти свою країну.

Цього актора називають людиною-епохою. За його ролями можна вивчати історію і пізнавати Україну. Геніальний і самобутній артист, видатний діяч культури, непересічний талант.

 До 80-річчя від дня народження   Богдана  Ступки  Білозерська міська публічна  бібліотека  підготувала  тематичну полицю «… поки можеш, роби  українську правду».

Переглядів: 163 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: