15:37
Бібліотечний вересень

Багато років бібліотека-філія № 2 співпрацює з Білозерським ЦДЮТ. 14 вересня 2014 року відбулося відкриття нового творчого навчального року «Радужное настроение». Завідуюча бібліотекою звітувала перед присутніми про спільну роботу гуртківців та бібліотеки за минулий навчальний рік, познайомила з планами на майбутнє, а потім презентувала фото-відео-звіт «Для милого друга не ищем досуга».

 

«Ким бути і з чого почати» - хто з молодих не замислюється над цим? Усі. Бо кожному рано чи пізно доводиться відповідати на запитання і робити вибір. Щасливий той, хто вже з першого класу зрозумів, що буде лікарем, дизайнером, фінансистом чи будівельником. Але для більшості учнів питання залишається актуальним до випускного класу. Здавна ми чуємо лозунг: «Всі професії хороші – вибирай на смак». Як же дізнатися, що молодій людині до смаку і як обрати ту професію, яка підходить конкретній особі? Тим більше, що світ професій постійно змінюється: одні зникають або наповнюються новим змістом, з’являються нові. До того ж вибір ускладнюється ще й відсутністю життєвого досвіду у молодих і, тим більше, досвіду прийняття рішень.

І для того, щоб допомогти учням визначитися у своїй професійній спрямованості, зробити вірний вибір, бібліотекарі спільно з класним керівником 7кл. ЗОШ № 14 Борцовою О.Ю. розробили курс з профорієнтації учнів"Світ професій – мій вибір, мій успіх". Термін реалізації – 3 роки. Основні форми: бесіди, зустрічі з фахівцями, демонстрація фільмів про професії, рольові ігри, тренінгові заняття з учнями, вікторини.

18 вересня пройшло перше заняття курсу: година профорієнтації «У світі професій». Учні 7-го класу оглядово познайомилися з усіма можливими професіями; на кожну літеру алфавіту називали професію; складали назви професій з розрізаних літер; відгадували професії за предметами; відповідали на питання вікторини. Це все було цікавим, але найцікавіше виявилось в кінці: бібліотекарі зробили два «озера» з підручних матеріалів, запустили до «озера» «рибок», а учні повинні були за хвилину наловити «рибок», і в кого більше буде «рибок», тому професія «Рибалка» підійде найбільше всього. Діти залишились задоволені.

 

Ще десять років тому малеча обов’язково читала з батьками книжку на ніч, але зараз на зміну книжкам прийшли комп’ютерні ігри, телевізор та інші «блага» XXI сторіччя. Батьки все частіше ставлять питання, чому їхні діти не читають, забуваючи в першу чергу, що любов до книги починається з прикладу. А прививати любов до книги, до читання треба з раннього віку. Тому бібліотека-філія № 2 вже багато років співпрацює з дитячим садочком «Сонечко». Кожен рік у вересні малеча з екскурсією приходить до бібліотеки. 23 вересня в бібліотеці пройшов день дошколят «Рости з книгою, малюк!». Вихованців старшої та середніх груп д/с «Сонечко» радо зустріли працівники бібліотеки. Всі разом подорожували чарівною країною – «Бібліотека», в якій живуть яскраві та цікаві книжки. Малята із задоволенням розглядали їх, обмінювались враженнями. Далі дошколята потрапили до читального залу. Багато цікавого там чекало на них! Захоплюючі мультфільми, вікторина казок, чарівна музика – все це супроводжувало дітей. А малеча підготувала для бібліотекарів подарунки – вони читали напам’ять вірші про книжки та бібліотеку. На згадку про цю зустріч малята отримали подарунки – дитячі журнали. Океан позитивних емоцій та корисних знань отримала дітвора!

 

 

 

У вересні бібліотека-філія № 2 продовжила роботу за програмою ШАГ. 28 вересня в читальній залі з вихованцями ЦДЮТ бібліотекарі провели свято «Бібліотека - мудра країна знань». Гуртківці взнали багато нового і цікавого про бібліотеку, про професію-бібліотекар; отримали позитивні емоції після перегляду презентацій; із задоволенням брали участь у конкурсах та відповідали на питання вікторин. Ведучими заходу були завідуюча бібліотекою Демчук Л.М. та керівник гуртка «Затейники» Афонічева А.Л. На закінчення заходу діти привітали бібліотекарів з професійним святом Всеукраїнським днем бібліотек і подарували маленький концерт. За іграми, за переглядом презентацій, конкурсами, піснями майже ніхто не помітив, як швидко промайнув час.

 

 

 

Переглядів: 706 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: