Українки — це сильні та талановиті, наполегливі та працьовиті, розумні й дуже впливові жінки, які багато сторічь змінювали історію не лише власної держави, а й усього світу. Українки ставали королевами, впливали на світову політику, з'являлись на полотнах всесвітньо відомих художників або ж створювали їх власноруч, виступали на світових сценах, писали книжки та робили наукові відкриття, досягали вершин у спорті або вражали світ своєю красою. Україна дала немало славних українок, якими ми вправі величатись та гордитись перед цілим світом. 25 лютого День Української жінки. Білозерська міська публічна бібліотека підготувала  книжковий  історичний портрет  «Берегині України».

Просмотров: 29 | Добавил: korineckayan | Дата: 25.02.2024 | Комментарии (0)

    25 лютого в Україні відзначають 153-річчя  з дня народження відомої української письменниці Лесі Українки (справжнє ім’я — Лариса Петрівна Косач). Це одна з найвизначніших постатей нашої культури. Попри складну долю мужня жінка знаходила натхнення і створила геніальні поетичні, прозові й публіцистичні твори, а також блискавично перекладала світову класику. Леся була першопрохідцем руху за права жінок в Україні, а її слова "Я хочу крізь сльози сміятись" є життєвим девізом багатьох українців у наші часи.


1 Якби Леся жила в наш час, її б назвали дитиною індіго: навчилась читати ще в 4 роки, шестилітньою вона вже майстерно вишивала, а у 9 – написала свій перший вірш. У свої 19 років Леся Українка написала підручник «Стародавня історія східних народів» для своїх сестер. Крім того, поетеса знала 7 мов – українську, французьку, німецьку, англійську, польську, російську та італійську.

2 ... Читати далі »

Просмотров: 31 | Добавил: korineckayan | Дата: 25.02.2024 | Комментарии (0)