Щороку 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. У цей день екологи нагадують, наскільки угіддя важливі для життя людей. Це болота, торфовища, озера, затоки. Вони дають прісну воду, їжу, є домівками для багатьох риб, птахів, комах та тварин, захищають береги.

         З метою інформування населення про значення води у живій природі, про цінність її для людини, щодо необхідності збереження водно - болотних угідь бібліотека-філія№2 1 лютого провела пізнавальну гру «Краплина водиці – завжди цариця». На захід до бібліотеки завітали учні 3-4 класів шкіл м.Білозерське.   Діти дізнались багато нового про водно-болотні угіддя нашої Батьківщини, їх роль і цінність. Учні розгадували ребуси, розшифровували вислови, відповідали на запитання вікторини. Дехто з присутніх вперше дізнався про те, що 2 лютого відзначається Всесвітній день водно – болотних угідь.

         Ведуча закінчила захід такими словами: « В наш час чиста вода – це розкіш і насолода. Без води життя на землі неможливе: в'яне квітка, страждає звір, замовкає пташка, помирає людина. Все на землі потребує води. Вода напуває землю, яка годує людину. Кожна її краплина є дорогоцінним скарбом природи. Тож бережімо воду і дбаймо про її чистоту.»

... Читати далі »

Просмотров: 683 | Добавил: admin | Дата: 04.02.2018 | Комментарии (0)