11:58
Тиждень права

       В рамках Всеукраїнського Тижня права бібліотека–філія№2  провела цикл заходів для своїх читачів.

       Учні 1-4кл. ЗОШ №14 прийняли активну участь у казковому круїзі «Мандрівка у правовий світ». В ході заходу школярі всі разом опанували зміст поняття «право», ознайомилися з правами дитини, що закладені в таких документах, як «Декларація з прав людини»,  «Конвенція ООН про права дитини» та «Конституція України».  Протягом казкового круїзу учні вчилися аналізувати правові ситуації, практикувалися використовувати права у повсякденному житті на прикладі казок.

       Для учнів  5-7кл. ЗОШ №14  провели виховну годину «Знай свої права, дитино!» , на якій ознайомили  дітей  з основними правами дитини, які проголошує Конвенція ООН.   Учні  переглянули відеоролики з правової тематики.

          Учні 8кл. ЗОШ №14   прийняли активну участь в літературному суді «Хто він? Жертва чи кат?».  Учням було запропоновано  поговорити про права людини, а саме – про порушення цих прав і організувати судове засідання. Одна група на деякий час стала правовими діячами, друга – обвинувачами, третя – захисниками, а четверта – присяжними. Один  учень став суддею, а ведучий стала секретарем цього судового засідання.  Засідання пройшло жваво, активно, а головне – результативно, тому що   діти  змогли  самі визначити  факт порушення прав людини.  На заключення учні закріпили отримані навички, переглянувши відео про права людей.

      Учні 9-11кл. ЗОШ №14  були запрошені на   літературно-правовий суд «Винен чи ні?»   Мета даного заходу: опрацювати загальну Декларацію прав людини як основу поведінки в різних життєвих ситуаціях; навчитися поводженню у важких ситуаціях, спираючись на положення міжнародних правових документів. У ході зустрічі  молодь показала свою ерудованість, компетентність у питаннях законодавства і права.

            Протягом тижня в   бібліотеці діяв   тематичний перегляд літератури      «10 грудня –День Прав  Людини», на  якому були представлені міжнародні законодавчі акти про права, міжнародні угоди, закони України, статті та книги відповідної тематики.

 

 

Переглядів: 523 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 Olga  
Молодцы) настоящая Неделя Права

2 admin  
0
Стараемся!!!!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: