05:53
Свята українського народу

     7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Благовіщення означає «блага» або «добра» звістка. За переказами, цього дня Діва Марія отримала звістку про швидке народження Христа.   В народі свято одержало назву «третьої зустрічі весни» (після Стрітення і Сорока Мучеників). Вважається, що весна в цей день остаточно поборола зиму, Бог благословляє землю і відкриває її для сівби. За народними уявленнями, лише після Благовіщення можна було розпочинати польові роботи. Раніше ж «турбувати» землю вважалося великим гріхом. Існувало повір'я, що на Благовіщення відкривалася земля і з неї виповзали змії, вужі та інші плазуни.  В  цей день  господарі випускають із хлівів тварин, щоб чули весну. На свято було прийнято відпускати на волю птахів, особливо голубів. Вважалося, що вони можуть донести звістку про добрі справи людей їхнім ангелам-охоронцям.

У це свято, за народними звичаями, «птах гнізда не в'є, дівка косу не плете». Виносити  сміття на Благовіщення – за народною прикметою, це означає винести достаток із дому разом із відходами і непотрібними речами. Протягом дня жінка має 40 разів назвати чоловіка «милим» — і весь наступний рік в сім’ї буде мир і щастя.

На Благовіщення в наші домівки  входить мир та Божа  благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю і щирістю. Тож, нехай до Вашої оселі приходять тільки з благими звістками, тільки з добром і теплотою. Бажаємо, щоб ваша душа завжди була наповнена щирістю, а серце раділо від щастя і любові.

 З Благовіщенням Пресвятої Богородиці!

Переглядів: 84 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: