14:00
Літні забави в бібліотеці

Літні забави в бібліотеці

Ось і прийшло літо. Прийшла пора гратися та розважатися. Традиційно в цей період при школах нашого міста починають свою роботу літні табори для учнів. Діти в таборах дуже весело та цікаво проводять час, відпочивають, а також, за традицією, відвідують нашу бібліотеку. Цей рік не став виключенням.

Почалася наша робота, як і завжди, з екскурсії по бібліотеці. 5 та 6 червня бібліотеку відвідали діти зі шкільного табору ЗОШ №18 ( 2 загону). 

 

Зустріли дітей в стінах бібліотеки чудовою мультимедійною презентацією «Привет, лето». Це дуже зацікавило юних читачів, адже раніше такого не було. В ході екскурсії відвідувачі дізналися, а хто знав той згадав, які саме книжки є в бібліотеці, як вони розташовані, яке їх призначення та як ними користуватися. Новим для дітей табору стало те, що віднедавна в нашій бібліотеці з'явилася нова послуга — безкоштовний доступ до мережі Інтернет. Це викликало неймовірний фурор у гостей, як дітей так і вчителів, які супроводжували учнів. По закінченні екскурсії, кожен бажаючий скористався цією послугою.

 

Так, екскурсії по бібліотеці стали першими заходами з усього комплексу заходів, який розрахований майже на увесь місяць. Згодом, чи не кожен день до бібліотеки приходили гості зі шкільних таборів.

 

Для дітей, які відпочивали у таборах школи № 18 та школи № 14, працівники бібліотеки підготували 5 розважальних заходів. Це:

  • «В гостях у лісовика» (гра-конкурс) ( 10.06 - ЗОШ №14; 20.06 – ЗОШ№18);
  • «Жила-була казка…» (літературні загадки) (11.06- ЗОШ№18);
  • «Мульті-пульті — весела планета» (розважально-пізнавальна гра) (12.06 - ЗОШ№18;  27.06 - ЗОШ №14);
  • «Чарівний світ казки» (конкурсні забави) (19.06 - ЗОШ №14);
  • «Подорож у країну барвистих квітів» (захід) ( 24.06- ЗОШ№18).

У ході зустрічей діти подорожували по казкам та мультфільмам у компанії улюблених героїв, відвідували виставку композицій з різноманітних квітів та заходили у гості до лісових мешканців.

 

Все це було можливим за допомогою презентацій, які вражають своїми барвами, насиченістю матеріалом та неймовірними ефектами.

В рамках кожного заходу бібліотекарі проводили вікторини та конкурси. Діти активно, захоплено та з азартом приймали участь в усьому, що їм пропонували.

 

 

Вони впоралися з кожною з поставлених задач, за що отримали винагороду — солодкі призи, а переможці – дитячі журнали.

 

Шкільний табір майже не відрізняється від звичайного літнього табору. В шкільному також є декілька загонів, тому запропоновані заходи проводилися не один раз, а для кожного загону окремо.

Підбиваючи підсумки, зазначимо про загальне враження дітей від того, що відбувалося. Завдяки грамотно підготовленому сценарію, яскравим і цікавим презентаціям та веселій вдачі бібліотекарів, діти залишилися в захопленні. Вони чекали з нетерпінням кожної наступної зустрічі. Запам'ятовували деталі заходу, аби потім виграти у конкурсі. Насолоджувалися кожною миттю, проведеною в бібліотеці. Загалом, провели час не даремно.

На останок хочеться сказати: школа і бібліотека — це дві грані одного цілого. У нас одна мета — виховання підростаючого покоління. Сподіваємось, що наша співпраця буде лише кріпшати та приносити свої плоди. 

Переглядів: 1004 | Додав: admin | Теги: забави, літні, бібліотеці, літо | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: