14:03
Дитяча книга мандрує Україною

Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. Вона відкриває нам світ, допомагає уявити минуле, заглянути в майбутнє. Тому головне завдання бібліотеки: зробити книгу супутником життя.

З цього приводу з 19.03.2015 по 27.03.2015 в бібліотеці-філії № 2 був проведений Всеукраїнський Тиждень дитячого читання «Дитяча книга мандрує Україною».

19 березня в читальній залі бібліотеки з учнями 3-4 кл. шкіл м. Білозерське бібліотекарі провели пізнавально-розважальну гру «Книга – гарна чарівниця, відкриває таємниці». На заході ведучі розповіли історію Тижня дитячого читання, звернули увагу, що 2 квітня - Міжнародний день дитячої книги, а королем цього дня всі вважають Г.-Х. Андерсена, який народився 2 квітня і в цьому році ми святкуємо 210-річчя від дня  його народження. В ході гри діти подорожували казками видатного казкаря, відгадували героїв книг. А в конкурсі «Народ скаже, як зав’яже» треба було розшифрувати прислів’я про книгу. По закінченню заходу ведуча (Афонічева А.Л. - культорганізатор Білозерського ЦДЮТ) сказала: «Книжка завжди веде за собою. Герої улюблених книг надихають жити, вчать бути мудрими, добрими, справедливими. Читайте, читайте й читайте! Хай не буде у вас жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з нової книги.» І на останок, усі із задоволенням переглянули презентацію «Тот, кто любит читать…», яка складалася з фотографій читачів бібліотеки.

 

24 березня бібліотекарі філії № 2 відвідали учнів 3 класу ЗОШ № 14 і провели еко-подорож «Птахи – наші друзі». На заході ведучі нагадали дітям, що пташки – наші найменші друзі і невід'ємна частина природи, а 1 квітня – Міжнародний день птахів. Потім познайомили дітей з легендами про птахів, з прикметами пов’язаними з пташками; провели конкурси: «Знавці птахів» (загадки), «Чий голос?» (по фонограмі діти взнавали голоси різних птахів). Птахи – окраса парків і садів. Вони дорогі нам як незамінні помічники в боротьбі за врожай, вірні союзники в знищенні шкідників. І люди вдячні птахам за їхню працю. Деяким птахам збудовано пам’ятники, які діти змогли подивитися в презентації «Памятники птицям». На закінчення ведучі наголосили, що треба берегти пташок, допомагати їм, не можна чіпати, руйнувати їхні гнізда і показали презентацію «Берегите птиц!» А найбільше малята були в захваті від презентації «Что я за птица?» і від подарунків (дитячі журнали), які отримали за перемогу у конкурсах.

  

У весняний день 19 березня українська література збагатилася одразу двома значущими іменами: Максим Рильський та Ліна Костенко. 19 березня 2015 року виповнилось 120 років від дня народження Максима Рильського, а Ліна Костенко 19 березня святкувала своє 85-річчя. І до цього подвійного ювілею 25 березня бібліотекарі бібліотеки-філії № 2 підготували та провели з учнями 11 кл. ЗОШ № 18 літературний альманах «Їх імена на ювілейній планеті».

 

В житті та творчості цих двох талановитих поетів дуже багато спільного, і бібліотекарі розповіли учням про ці спільності. У заході було використано багато відео: біографія М. Рильського; вірш у виконанні автора – М. Рильського; твори Рильського, які читали видатні актори: Богдан Ступка, Ніна Матвієнко, Ольга Сумська та багато інших цікавих  відеоматеріалів. Шкільний бібліотекар ЗОШ № 18 Філіппенко О.Б. провела огляд літератури творів поетів-ювілярів (книги з фонду бібліотеки-філії № 2). На закінчення ведуча Демчук Л.М. побажала юним читачам ніколи не розлучатися  з неповторною, мудрою та прекрасною поезією наших ювілярів і всі із задоволенням подивилися відео кліп пісні «Життя іде», на слова Л. Костенко.

 

27 березня переможці 1 туру міського конкурсу «Найкращий читач Добропілля 2015», учні 6-8 класів шкіл м. Білозерське, зібралися в міській бібліотеці-філії № 2, щоб вибороти звання «Кращий читач Добропілля 2015».

   

Для того, щоб знання були об’єктивно оцінені на конкурс запросили журі: Казанчук Ольга Василівна – зав. проф. бібліотекою ш/ти «Новодонецька»; Кириллова Марина Миколаївна – зав. проф. бібліотекою ш/ти «Білозерська»; Лєпілєна Лілія Чеславівна - керівник  Білозерського ЦДЮТ.

Конкурс складався з 3-х завдань (для всіх учасників):

1 - народознавство, фольклор;

2 - українська література;

3 - світова література.

В ході конкурсу учасники демонстрували свою ерудицію, відгадуючи літературні тести. При проведенні заходу бібліотекарям допомагали постійні помічники: гурток театральної майстерності «Затейники». Вони не давали сумувати своїми виступами як конкурсантам, так і вболівальникам.

Переможцями Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач Добропілля - 2015»  в м. Білозерське стали:

-           учениця 6 класу ЗОШ № 18 - Мотрич Анна,

-           учень 7 класу  ЗОШ  № 18 - Свирид  Ярослав,

-           учениця 8 класу ЗОШ № 15-  Шмицька Юлія.
 

Всі конкурсанти отримали  в подарунок грамоти, нові журнали та солодощі.

Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги 2015 року показав, що бібліотека завжди була і надалі залишиться інтелектуальним та інформаційним центром. Навіть взяті усі разом найновітніші інформаційні технології не замінять живого спілкування людини з книгою.

Переглядів: 655 | Додав: admin | Теги: та, Білозерське, Книги, дитячої, юнацької, тиждень, бібліотека | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: