26 вересня  відзначається Європейський день мов.   Свято було затверджено з ініціативи Ради Європи 6 грудня 2001 року під час проведення Європейського року мов.                     Стандартом для сучасного європейця вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому це свято закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами. Мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи. Ще в 18 столітті вважалося дуже модним використовувати в мові іноземні слова. Серед європейських мов найбільш поширеними сьогодні є португальська, іспанська, французька та англійська. Однак Європейський день мов повноправно можуть святкувати носії будь-якої мови європейської держави: польської, української, німецької тощо.

Факти про європейські мови:

  1. Мова Сільбо, Ла-Гомера, Іспан ... Читати далі »
Просмотров: 92 | Добавил: admin | Дата: 26.09.2022 | Комментарии (0)

      Сьогодні, 25 вересня відзначається Міжнародний день глухих – свято, присвячене всім слабочуючим і нечуючим людям планети.                      Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених пороків.    На планеті 2500 мов, але є й ще одна форма спілкування – мова погляду й жестів. Всесвітня Федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі і спортивних, розробила жестуно - систему жестів.     Міф, що глухі - замкнуті й нетовариські. Десятки чудових особистостей були глухими. Серед людей із вадами слуху – письменники, художники, спортсмени, володарі Оскара та навіть композитори. Ці люди показали нам і всьому світу, що ніколи не варто зупинятися:

Просмотров: 106 | Добавил: admin | Дата: 25.09.2022 | Комментарии (0)

      Анатолій Солов'яненко... Кожен в Україні знає це ім'я, що асоціюється з високою виконавською культурою, образами улюблених опер, з романсами і народними піснями, з прекрасним голосом, який звучав на всіх континентах, у країнах Заходу і Сходу, Америки і в Австралії, на оперних і концертних сценах, на стадіонах і площах.  Йому аплодували міланська «Ла Скала» та нью-йоркський «Метрополітен-опера».                    25 вересня 2022р.- 90 років від дня народження Анатолія Солов’яненка.                            До ювілейної дати «українського соловейка» Білозерська міська публічна бібліотека підготувала віртуальний інтерактивний плакат  «Шахтарський герцог», про життєвий і творчий шлях Анатолія Солов'яненка.  Плакат адресовано всім, хто пам'ятає і цінує мистецтво Артиста, хто шанує класичну музику і пісні свого народу, хто любить або ... Читати далі »

Просмотров: 101 | Добавил: admin | Дата: 24.09.2022 | Комментарии (0)

     Кожен рік в останню неділю вересня святкується Всеукраїнський День Дошкілля.           Вітаємо усіх працівників дошкільних закладів – вихователів, нянь, музичних керівників, психологів, методистів-організаторів, кухарів, медичних сестер з професійним святом.          Ваша робота нам всім так необхідна. Люди різних професій щоранку довіряють Вам виховання своїх дітей. Ви сповна справляєтеся зі своєю місією, даруючи дітям не тільки знання і уміння, але і турботу, душевну теплоту. Ваші вихованці відчувають Ваше добре ставлення до себе. І, повірте, з теплотою в серці, будуть згадувати роки, проведені поруч з Вами, через багато років.

                                  Спасибі Вам за все!                       ... Читати далі »

Просмотров: 92 | Добавил: admin | Дата: 23.09.2022 | Комментарии (0)

    23 вересня 2022р. відзначають 150 років від дня народження Соломії Крушельницької – українки з Бучаччини, яку за життя визнали найвидатнішою  оперною  співачкою світу.  Їй було присвоєно звання «Вагнерівської примадонни ХХ ст.».  Виступати на одній сцені з Крушельницькою вважали за честь тодішні відомі співаки.  А її сопрано мало гіпнотичний ефект. Слухачі стверджували, що голос Крушельницької міг розвеселити засмучену людину або ж навпаки - змусити плакати веселу. Це залежало від пісні, яку виконувала Соломія.                                                      За словами видатного італійського музичного критика Рінатто Кортопассі, Крушельницька була єдиною жінкою, яка у перші десятиріччя ХХ століття царювала на оперній сцені поміж чотирма особами чоловічої статі - Баттістіні, Карузо, Тітта Руффо, Шаляпіним. «Проте у порівнянні зі своїми уславленими колегами, вона виявилася набагато вищою як особистість».                                                          ... Читати далі »

Просмотров: 107 | Добавил: admin | Дата: 22.09.2022 | Комментарии (0)

     22 вересня щорічно в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.                              З нагоди відзначення цієї дати Білозерська міська  публічна бібліотека  підготувала  тематичну полицю «Йшли  у бій партизани».

Просмотров: 88 | Добавил: admin | Дата: 22.09.2022 | Комментарии (0)

      21 вересня 2022р.  -   75 років від дня народження Стівена Едвіна Кінга,  найпопулярнішого письменника сучасності.  За  літературні роботи він отримав  неофіційний титул — «Король жахів».                               За свою творчість Кінг отримав Премію Брема Стокера, Всесвітню премію фентезі, нагороду Британського товариства фентезі. За оповідання «Людина в чорному костюмі» отримав премію О. Генрі. У 2003 році Національний фонд книг нагородив його медаллю за видатний внесок в американську літературу. У 2004 році отримав 3 нагороди: «За внесок у світове Фентезі», нагороду від канадської асоціації книгопродавців і звання Великого Магістра від Американських письменників містиків. У 2014 році нагороджений Національною медаллю США в галузі мистецтв з формулюванням «за поєднання захоплюючих історій з аналізом людської натури».                                                                      ... Читати далі »

Просмотров: 98 | Добавил: admin | Дата: 21.09.2022 | Комментарии (0)

          21 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний день миру. Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.                                                         Колектив Білозерської міської публічної бібліотеки вітає всіх   з Міжнародним днем миру.    Бажаємо  всім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні, тиші, спокою та миру всій Україні.

Просмотров: 110 | Добавил: admin | Дата: 21.09.2022 | Комментарии (0)

     21 вересня православні віруючі відзначають    Різдво  Пресвятої  Богородиці.       В українських народних традиціях свято Різдва Пресвятої Богородиці належить до жіночих свят, жінку шанують як матір, продовжувачку роду і берегиню вогнища.    У народі день Різдва Пресвятої Богородиці має й інші назви: Друга Пречиста, Осенини (згідно з народним календарем, саме в цей день приходить осінь) і Обжинки (селяни на Різдво Пресвятої Богородиці зазвичай відзначають свято врожаю).                                                                      Свято Різдва Богородиці дуже світле, радісне, не можна оскверняти його поганим словом чи ділом, не можна ображатися, лихословити, злитися, заздрити, підвищувати голос на близьких і дітей.  Особливо добре в цей день проявити доброту і зробити якусь благородну справу на благо людей, допомогти і проявити турботу, милостиню нужденному.  Не можна в цей день допускати по ... Читати далі »

Просмотров: 88 | Добавил: admin | Дата: 20.09.2022 | Комментарии (0)

     3 грудня 2022р. святкуємо 300-річчя з дня  народження Григорія Сковороди. У шкільних підручниках його змальовують як аскета, відлюдника і моралізатора. Насправді ж Сковорода був блогером, приватним репетитором та коучем-фрілансером. Не вірите? Ми готові це довести.  Перегляньте   віртуальний інтерактивний плакат «Г. Сковорода  сучасним вчителям та батькам», на якому представлені  факти  з  життя  філософа  та цитати-поради сучасним вчителям та батькам.

https://view.genial.ly/5f3e787c5ceaee0d9be8d1f3/interactive-image-gskovoroda-suchasnim-vchitelyam-ta-batkam

Просмотров: 104 | Добавил: admin | Дата: 18.09.2022 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 67 68 »